Kennisbank

Branding Noord-Limburg

Een van de belangrijkste onderdelen binnen een bedrijf is het creëren van een unieke branding. Een unieke branding zorgt ervoor dat jij herkenbaar bent voor de mensen om je heen. Hiermee creëer jij een imago en een eigen identiteit waar je uiteindelijk op verder kan bouwen. Wij van Geen Gedoe hebben veel ervaring met het opzetten van een branding strategie. Dit doen wij allemaal vanuit ons mooie kantoor in het noorden van Limburg. In dit artikel vertellen wij dan ook waarom een goede branding juist zo belangrijk is, en waar een goede branding uit bestaat. Wellicht kunnen wij jou helpen met de eerste stap richting het succes van jouw bedrijf.

Wat is branding

 

Zoals hierboven staat beschreven is branding heel belangrijk. Door middel van de juiste branding strategie kun jij je eigen bedrijf echt op de kaart zetten. Binnen de branding van een bedrijf vallen veel verschillende onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan het logo, de huisstijl en taalgebruik. Uiteindelijk zorgt deze branding ervoor dat er een imago ontstaat. Spreek jij iedereen met u aan? Dan zullen mensen anders tegen je bedrijf aankijken dan dat je gebruik maakt van informeel taalgebruik. Zo kun je dus ook uitstralen waar je voor wil staan.

Waar sta ik voor?

Veel verschillende onderdelen binnen branding hebben een bepaalde betekenis. Zo zijn er bepaalde kleuren die voor een bepaald imago staan. Maar ook zijn er bepaalde lettertypes die chic of juist informeel ontvangen worden.

Neem als voorbeeld de IKEA. Iedereen herkent de kleuren blauw en geel hierin direct. Niet alleen staan deze kleuren voor de Zweedse afkomst van de IKEA, maar ook hebben deze kleuren apart van elkaar een mooie betekenis. Zo staat blauw voor vertrouwen en rust, terwijl geel voor optimisme en overvloed staat. Deze kenmerken zijn dan ook herkenbaar voor deze keten. Ze passen hier perfect bij.

In haar geschiedenis heeft de IKEA veel verschillende kleurcombinaties geprobeerd. Al deze combinaties hebben niet het gewenste resultaat behaald voor hen. Totdat ze in 1983 zijn overgestapt naar de kleuren blauw en geel. Deze kleuren hebben ertoe geleid dat ze zijn gegroeid tot een sterk en herkenbaar merk wat iedereen nu direct herkent.

Deze herkenbaarheid geldt niet alleen bij kleuren. Zo zijn er ook bepaalde lettertypes of taalgebruiken die jouw merk kunnen maken of breken. Hier komt dan ook zeker een goed vooronderzoek bij kijken.

Branding door externe partijen

Het opzetten van een goed werkende branding strategie is niet eenvoudig. Zo komen hier veel onderdelen bij kijken. Niet iedereen binnen het bedrijfsleven heeft dan ook zoveel verstand van het opzetten van een branding strategie als van hun eigen producten of diensten. Dit leidt ertoe dat veel mensen het op laten zetten van een nieuwe branding uitbesteden aan een marketingbureau.

Externe partijen gaan graag aan de slag met werkzaamheden als deze, dit maakt het voor bedrijven ook zo interessant om deze werkzaamheid uit te besteden. Externe bedrijven kijken namelijk met een veel neutralere blik richting jouw bedrijf. Ze zijn namelijk niet iedere dag werkzaam binnen je bedrijf, en kunnen dus ook zonder enige invloed een beeld schetsen over het imago dat er momenteel is en waar naartoe gewerkt dient te worden.

Wist jij eigenlijk al dat wij van Geen Gedoe branding strategieën opzetten voor bedrijven? Vanuit ons kantoor in Noord-Limburg gaan wij graag aan de slag voor jouw branding. Wij hebben verstand over het ontwerpen van logo’s, kleurgebruik, typografie en natuurlijk taalgebruik. Al deze onderwerpen stellen wij samen in een huisstijlhandboek, waarbij jij eenvoudig kunt terugkijken wat voor richtlijnen wij adviseren om te volgen.

Zoals gezegd zijn wij zelf gevestigd in Noord-Limburg, en we vinden het ontzettend leuk om voor bedrijven in onze regio aan de slag te gaan. De fysieke afspraken die je met de bedrijven in ons eigen Noord-Limburg kan hebben zijn toch waardevoller dan online meetings.

Dat gezegd hebbende zijn wij uiteraard voor iedereen in Nederland en België inzetbaar als branding expert. Wij helpen graag met het verbeteren van jouw merk en branding!

Geen Gedoe met jouw branding

Wil jij Geen Gedoe met jouw branding? Neem dan gerust een kijkje op onze site, of neem contact met ons op. Wij zijn een marketingbureau gelegen in het noorden van Limburg. Vanuit ons kantoor gaan we dan ook graag voor jouw bedrijf aan de slag!

Buiten het opzetten van een branding strategie hebben we ook ervaring met verschillende andere onderdelen binnen de marketingbranche, zoals het bouwen van websites. Wil je meer weten over het bouwen van websites? Neem dan gerust een kijkje naar ons artikel over het je een website bouwt.

Ook interessant