Kennisbank

Offline Campagnes

Onder offline marketing verstaan we alle vormen van marketing die niet online plaatsvinden. Je maakt bij offline marketing geen gebruik van digitale media, enkel fysieke platformen. Om de gewenste marketingdoelstelling te halen, zou het een strategische keuze kunnen zijn om een offline campagne te starten. Een campagne is een actie die gepland is om de marketingdoelstelling van een bedrijf te bereiken. Dit kan helpen om een product of dienst bekender te maken, nieuwe inkomsten te genereren of veranderingen te stimuleren. Offline Campagnes zorgen er namelijk voor dat jouw doelgroep meer te weten komt over hetgeen wat jij promoot.

Voorbeelden van Offline Campagnes

Offline Campagnes zorgen voor aanzien van jouw product of dienst. Dit kan echter op verschillende manieren gebeuren. Als bedrijf kijk je wat voor campagne het beste aansluit op jouw gewenste doelstelling. Zo zorg je ervoor dat de offline campagne zo efficiënt mogelijk in zijn werking gaat. Er zijn voor bedrijven verschillende campagnes mogelijk. Hieronder bespreken we enkele voorbeelden.

Een vaak bekendere campagne is, een merkactivatie. Een merkactivatiecampagne heeft als doel de bekendheid van het merk te vergroten en een band op te bouwen met doelgroep. Een merkactivatie is vaak interactief en daarbij wordt dan de doelgroep ook betrokken. Het is vaak onderdeel van een branding of rebranding. Bij een merkactivatie is het van belang dat de doelgroep er ook een positief gevoel bij krijgt.

Het organiseren of bijwonen van een evenement is ook een goed voorbeeld van een offline campagne. Er zijn ook beurzen en (branche-)evenementen die mogelijkheden bieden om jouw merk te promoten. Of je nu op een beurs staat, een seminar of een presentatie organiseert, dit soort evenementen zorgen ervoor dat jouw naamsbekendheid groeit en jouw merk aan een nieuw publiek getoond wordt.

Uiteraard zijn dit niet de enige soorten campagnes, maar dit zijn voor ons wel de twee belangrijkste om uit te lichten.

Waarom een Offline Campagne starten?

Een offline campagne opzetten levert meerdere voordelen op. Tegenwoordig gaat vrijwel alles online en jouw klanten hebben vaak niet echt een besef over wat je product nu echt is of welke dienst jij nu echt verleent. Hieronder staan enkele redenen waarom jij een offline campagne zou willen starten.

 

Genereert meer sales

Een hogere bekendheid van het merk en een sterkere relatie met de doelgroep zal leiden tot meer sales. Meer mensen zullen je merk of product gaan overwegen en bestaande klanten gaan vaker kopen. Die twee effecten zorgen ervoor dat je meer omzet krijgt.

 

Versterkt de relatie tussen merk en klant

Merkactivaties helpen je niet alleen bij het aantrekken van je doelgroep, maar ook bij het versterken van de relatie. Winkel merkactivatie helpt het merk om gerichte klanten in hun eigen omgeving te betrekken. De winkel is niet alleen de plek om te kopen, maar ook de plek om klanten te ontmoeten.

 

Klanten kunnen je merk daadwerkelijk zien

Het klinkt voor de hand liggend, maar het is wel echt zo. Als jij een offline campagne draait dan roep je jouw doelgroep op om jouw product of dienst echt te komen bekijken. Hiermee weten je klanten precies wat ze krijgen als ze bij jouw bedrijf een aankoop doen. Doordat het fysiek te zien is, creëer je een veiliger en beter gevoel bij de klant dat de juiste keuze gemaakt is.

Geen Gedoe met je campagnes

Het is van belang dat jou offline campagne in goede banen verloopt en ook succesvol wordt. Bij Geen Gedoe staan wij altijd klaar om voor jou een succesvolle offline campagne te bedenken. Wij hebben voor meerdere klanten al succesvolle offline campagnes gedraaid, en dat doen we ook graag voor jou. We willen graag eerst samen om de tafel zitten om kennis te maken en vanuit daar samen verder te werken. Neem daarom gerust contact met ons op of kom vrijblijvend langs voor een kop koffie of thee!

Ook interessant