Kennisbank

Jouw Huisstijl laten ontwerpen – wat zijn de kosten daarvan?

Wat zijn de kosten van het laten ontwikkelen van een huisstijl? Dat is een vraag die wij vaak ontvangen bij Geen Gedoe. Onze klanten weten namelijk vaak dat een huisstijl van groot belang kan zijn, maar toch weten ze vaak niet wat een huisstijl nu precies omvat en welke kosten daar tegenover kunnen staan.

Die misstanden helpen wij nu graag uit de wereld. Wij willen je eerst haarfijn uitleggen wat een huisstijl precies is, waarom deze van belang is en wat ongeveer de kosten zijn voor het laten ontwerpen van een huisstijl.

Wat is een huisstijl, en wat houdt dat allemaal in?

Binnen de media & marketing wereld zijn er verschillende opvattingen met betrekking tot wat een huisstijl precies in moet houden en moet omvatten. Daarom willen we bij Geen Gedoe ook gewoon heel duidelijk zijn met wat er bij ons onder de huisstijl valt. Dit zijn de volgende 3 elementen:

  • Jouw logo

  • Fonts (Lettertypes)

  • Kleuren

Dit zijn in onze ogen de drie belangrijkste elementen die al jouw potentiële media-uitingen vorm en kleur zullen geven.

Bij Geen Gedoe leveren we de huisstijl die onze grafische ontwerper in elkaar zet aan in een zogenaamd huisstijl handboek. Hierin beschrijven we kort en duidelijk wat de regels zijn rondom de huisstijl. Denk hierbij aan waar het logo het beste gebruikt kan worden, welke kleuren primair en secundair zijn, en ook in welke omgevingen de lettertypes het beste tot zijn recht komen.

Al met al is het huisstijlhandboek een leidend document dat inzicht biedt in onze keuzes.

Waarom is een huisstijl van belang?

Veel mensen die op zoek zijn naar een huisstijl weten waarschijnlijk al dat een huisstijl van enorm belang is. Dit is namelijk jouw herkenning naar de rest van de wereld toe. Bij Geen Gedoe zijn wij ervan overtuigd dat het van belang is om consistent te zijn. Dat geldt voor onze hele (online) marketing strategie. Wat daarin van groot belang is zijn de media-uitingen die je doet. Al jouw posts op Social Media horen in dezelfde stijl te zijn opgebouwd als jouw website, maar ook jouw banners of zelfs de bedrijfskleding.

Wanneer de kleur groen constant terug komt in jouw huisstijl, zou het raar zijn als jouw medewerkers in werkkleding rondlopen zonder elementen van groen.

Al met al is het van belang dat je constant op dezelfde manier naar de buitenwereld toetreedt. Wanneer je dit doet zullen er gevallen van herkenning plaatsvinden. Iedereen is inmiddels bekend met de Rode kleur van Coca Cola, of het groen van Heineken. Daar worden ze door herkend. Het maakt ze niet uniek, want er zijn honderden of duizenden bedrijven met een rode of groene kleur. Maar het zijn de combinaties van het lettertype, het logo en de kleuren die er voor zorgen dat deze multinationals altijd herkenbaar zijn. En dit is natuurlijk niet van de ene op de andere dag gebeurt. Dit is voortgekomen uit een jarenlange constante toepassing van deze huisstijl.

De kosten van het laten ontwerpen van een huisstijl

En dan nu de vraag die iedere ondernemer constant in zijn of haar achterhoofd zal hebben. Wat kost het om een huisstijl te laten ontwerpen? Daarop is helaas geen antwoord die de hele markt zal omvatten. Ieder bureau zal daar zijn eigen waarde aan koppelen, en ieder bureau heeft daarbij zijn eigen redenen om deze prijs te kunnen rechtvaardigen. Daarnaast zijn de prijzen ook erg afhankelijk van de variabelen. Hoeveel concepten van een logo wil iemand bijvoorbeeld graag ontvangen? En hoeveel varianten op de huisstijl zijn er vereist. Daarom is de prijs niet iets wat direct zwart-op-wit genoemd kan worden. Wij raden iedereen dan ook ten zeerste aan om contact met ons op te nemen of om direct een offerte op te vragen. Wij ontvangen graag zoveel mogelijk input van jou om op basis daarvan een zo eerlijk mogelijke prijs op te kunnen stellen.

Aangezien dit artikel onder aan de streep gaat over de kosten van een huisstijl willen we toch graag afsluiten met een indicatie voor de kosten van een huisstijl. Bij Geen Gedoe kun je rekening houden met een prijs die kan variëren tussen de €1200,- en € 400,-. We kunnen helaas geen kleinere prijsrange geven, aangezien de prijs afhankelijk is van erg veel verschillende factoren.

Geen Gedoe – Jouw Marketing & Media bureau

Bij Geen Gedoe doen we buiten het ontwerpen van huisstijlen ook nog ontzettend veel andere dingen. Wij zien onszelf als een echte one stop shop voor al jouw media en marketing wensen. Of je nu op zoek bent naar een sterke online marketing strategie, een nieuwe website, een customer journey of artwork voor jouw evenement of bedrijf. Wij bieden alles onder één dak aan. Dit is mogelijk doordat wij binnen ons bedrijf allemaal mensen hebben zitten met verschillende expertises. Hierdoor kunnen wij een ontzettend breed scala aan werkzaamheden aanbieden.

Dus iedereen, van starters tot ervaren bedrijven, kan bij ons terecht. Neem contact met ons op of kom gerust even langs voor een kop koffie of thee!

Ook interessant

Customer journey

Social Media bedrijf