Kennisbank

Employer Branding bureau

In een wereld waarin talent schaars is en organisaties strijden om gekwalificeerde kandidaten aan te trekken, is een sterk werkgeversmerk essentieel. De kracht van employer branding is vaak veel sterker dan gedacht. Een employer branding bureau helpt organisaties bij het creëren en optimaliseren van een sterke employer branding.

De rol van een employer branding bureau

De hoofdtaak van een employer branding bureau is het opbouwen van een sterk werkgeversmerk. Dit doen ze door een reeks diensten op strategische wijze in te zetten. Er wordt gebruik gemaakt van alle marketing- en communicatie kennis om zo een volledige aanpak te bieden.

1. Strategische analyse en advies

Een employer branding bureau begint met een grondige analyse van de huidige status van het werkgeversmerk. Dit omvat gesprekken en overleg met het management en eventuele werknemers. Op basis van deze analyse ontwikkelt het employer branding bureau een persoonlijke strategie die het beste past bij de unieke cultuur en doelen van het bedrijf.

2. Verbeteren van de werkervaring

Een belangrijk aspect van employer branding is het verbeteren van de interne werkervaring. Het employer branding bureau adviseert over manieren om de bedrijfscultuur te versterken, de werknemersbetrokkenheid te vergroten en een positieve werkomgeving te creëren.

3. Creatieve campagnes en communicatie

Daarna ontwikkelt en implementeert het employer branding bureau creatieve campagnes om het werkgeversmerk te promoten. Dit kan variëren van social media campagnes en employer branding video’s tot evenementen. Het doel is om een aantrekkelijk beeld van het bedrijf te schetsen dat aansluit bij de doelgroep.

4. Vooruit blijven streven

Ten slotte beheert het employer branding bureau de verdere employer branding planning van het bedrijf. Er wordt gekeken op welke manier de organisatie kan blijven voortborduren op het strategische plan. Op deze manier wordt er optimaal gebruik gemaakt van employer branding.

Waarom is een employer branding bureau belangrijk voor je bedrijf?

Het belang van een goede employer branding is erg groot, want je haalt er als organisatie ontzettend veel voordelen uit. Een organisatie zal voor langere tijd profijt hebben van een sterk en uniek werkgeversmerk. Dit komt doordat niet enkel nieuwe werknemers, maar ook bijvoorbeeld klanten een goed werkgeversmerk zullen waarderen. Een employer branding bureau ondersteunt je hier graag bij en zal ervoor zorgen dat alles in goede banen verloopt.

 

1. Aantrekken van toptalent

Een sterk werkgeversmerk helpt bij het aantrekken van de beste kandidaten op de markt. Wanneer een bedrijf bekend staat als een leuke plek om te werken, zijn getalenteerde werknemers meer geneigd om te solliciteren en deel uit te willen maken van de organisatie.

2. Verhogen van werknemersbetrokkenheid

Medewerkers die zich verbonden voelen met de bedrijfscultuur zijn meer betrokken en blijven over het algemeen langer bij een bedrijf werken. Buiten dat dit een positieve werking heeft op de werksfeer binnen het bedrijf, vermindert dit ook recruitment kosten. Aangezien mensen voor een langere tijd binnen een bedrijf werkzaam zijn, hoeven er namelijk geen vervangers gezocht te worden.

3. Concurrentievoordeel

In een competitieve arbeidsmarkt kan een sterk werkgeversmerk het verschil maken tussen het wel of niet aantrekken van toptalent. Bedrijven met een positieve reputatie als werkgever hebben een voorsprong ten opzichte van concurrenten die minder gefocust zijn op employer branding.

4. Verbeterde bedrijfsprestaties

Gemotiveerde en tevreden medewerkers zijn productiever en leveren hogere kwaliteit werk. Hierdoor behaalt de organisatie betere bedrijfsresultaten en een sterkere positie in de markt. Ook hiermee kan je weer een voordeel behalen ten opzichte van de concurrentie.  

5. Positieve impact op klantperceptie

Een goed werkgeversmerk draagt bij aan een positief imago voor het gehele bedrijf. Klanten en partners zijn geneigd om bedrijven die goed voor hun werknemers zorgen, hoger te waarderen, wat kan leiden tot sterkere zakelijke relaties en banden.

Geen Gedoe als employer branding bureau

Wij van Geen Gedoe hebben als marketingbureau de benodigde kennis en expertise op het gebied van employer branding. We helpen en ondersteunen graag andere organisaties om een uniek werkgeversmerk te realiseren. Door een sterk strategisch plan op te stellen, wat het beste bij jouw organisatie past, geloven wij erin dat we mooie resultaten kunnen behalen. Neem voor vragen vrijblijvend contact met ons op, of kom gerust langs bij ons op kantoor.

Ook interessant