Kennisbank

5 tips voor Google Ads

Het adverteren op Google, ook wel Google Ads genoemd. Door middel van Google Ads kun je adverteren op verreweg de grootste zoekmachine; Google. Dit kan voor jouw bedrijf ervoor gaan zorgen dat je grote resultaten gaat opleveren. Tenminste, als je een Google Ads campagne goed opzet. Hoe beter je campagne, hoe groter de kans op goede resultaten. Vandaar dat het super belangrijk is dat je weet hoe je een Google Ads campagne goed kunt opzetten. Hier gaan we het in dit artikel over hebben. Hier zijn 5 tips voor Google Ads.

1. Weet waar je op focust

 

Als eerste is het heel belangrijk dat je weet waar je op moet focussen. Doe voordat je begint met het opzetten van jouw campagne een zoekwoordenonderzoek. Hiermee kom jij erachter welke woorden veel gezocht worden. Op deze manier kun jij efficiënt focussen op de zoektermen waar ook echt volume opzit. Het is zonde als je een campagne start met zoekwoorden waar niemand op zoekt. Verder kun je uit een zoekwoorden onderzoek halen hoe moeilijk de biedingen zijn. Als er veel mensen op dezelfde zoekwoorden zoeken moet je hier meer voor betalen om de bieding te winnen, om dus ook echt te adverteren. Hierbij is het dus belangrijk dat je onderzoek doet naar de zoekwoorden die voor jou relevant zijn en waar de concurrentie wellicht niet aan gedacht heeft.

2. Zoekwoorden optimaliseren

 

Nadat je de campagne hebt opgesteld is het belangrijk dat je de zoekwoorden in de gaten blijft houden en blijft optimaliseren. Zo kun je woorden toevoegen en uitsluiten. Gaat jouw campagne over auto’s kopen in Nederland? Dan zullen woorden als ‘auto’s kopen Nederland’ of ‘Auto kopen Limburg’, goede zoektermen zijn. Deze kun je dus toevoegen aan jouw zoekwoorden. Zoektermen als ‘Auto huren’ en ‘Auto kopen Duitsland’ zijn niet interessant en daar wil je dus ook niet op gevonden worden. Deze kun je uitsluiten zodat je hier ook niet meer op gevonden wordt.

Deze optimalisatie zorgt ervoor dat je steeds breder, maar toch specifieker campagne kunt voeren. Zo blijven alleen de woorden over die er ook echt toe doen. Zo maak je geen onnodige kosten.

3. Regio’s bepalen

 

Buiten het opstellen van de campagne en het optimaliseren van de zoekwoorden is het belangrijk om de regio’s te bepalen waarin je wil gaan targetten. Zoals ook al in vorige alinea is gebruikt wordt hierbij ook het voorbeeld van de auto’s kopen in Nederland gebruikt.

Als je auto’s verkoop in Nederland is het logisch om in Nederland te targetten. Hierbij zul je landen als Duitsland en eventueel België kunnen uitsluiten. Zo krijgen mensen pas jouw advertentie als ze er ook echt wat aan hebben. Dit bespaart veel geld en onnodige data.

Bij het invoeren van Nederland lijkt het logisch om heel Nederland te targetten. Hier is alleen een kleine tip bij te geven. Zo kun je elke provincie apart toevoegen. Op deze manier zie je precies zien welke provincies het beste werken, en welke het minst. Onder het motto van meten = weten, is dit in de wereld van marketing, geweldig!

4. Landingspagina’s maken

 

Nadat iemand jouw advertentie heeft gevonden is het belangrijk dat je doelgroep op de goede pagina uitkomt, vandaar dat het belangrijk is om landingspagina’s te maken. Via jouw campagne kun je mensen naar de juiste landingspagina sturen. Zo is de kans groter dat bezoekers op je site blijven, ze vinden namelijk meteen waar ze naar op zoek zijn.

Het maken van landingspagina’s kost wel meer tijd en/of geld. Relatief gezien is het maken van landingspagina’s zeker deze tijd en/of geld waard. Met name op lang termijn zullen bezoekers dit zien als een professionele uitstraling.

Ben je op zoek naar een update in jouw website of het maken van landingspagina’s? Kijk dan gerust naar ons andere artikel over hoe je een website bouwt. Wil je dit onderdeel toch laten uitbesteden? Neem dan contact met ons op. Wij verrichten deze werkzaamheden ook en wellicht kunnen wij iets voor jouw betekenen!

5. Optimalisatie is the key to succes!

 

Veel mensen vergeten dat na het opzetten van de campagne Google Ads pas echt kan gaan beginnen. De eerste opzet is zelden perfect, hier moeten nog optimalisaties aan worden gedaan. Jij wilt toch ook het meeste uit jouw campagne halen?

Het beste kun je iedere maand met een kritische blik, jouw campagnes bekijken. Zo kun jij je campagne optimaal maken om zo de meeste interactie te creëren.

Geen Gedoe bij jouw Google Ads

 

Hopelijk hebben we na deze tips een beter beeld kunnen geven over Google Ads. Wij snappen ook heel goed dat je het liever wilt uitbesteden aan een externe partij. Zij hebben namelijk een neutralere blik. Op deze manier wordt er kritisch naar jouw campagnes gekeken. Verder hoef je hierdoor zelf geen tijd erin te steken.

Wij bij Geen Gedoe hebben al ruim 8 jaar ervaring met het opzetten van Google Ads campagnes. Neem gerust een kijkje op onze site, of stuur ons een berichtje. Wellicht kunnen wij iets voor jou betekenen.

Ook interessant