Kennisbank

Uitbesteden van Google Ads

Het digitale marketing landschap is steeds in beweging. Hierbij is het van cruciaal belang om mee te gaan in de tijd, op deze manier kan je een voorsprong ten opzichte van jouw concurrenten behalen. Een van de bekendste en belangrijkste advertentietools is Google Ads. Google Ads werd vroeger Google AdWords genoemd. Met een goed georganiseerde Google Ads campagne kunnen bedrijven hun zichtbaarheid vergroten en conversies verbeteren. Deze voordelen zijn belangrijk bij het maken van de keuze voor het opstellen van een Google Ads campagne. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van Google Ads, en hoe belangrijk het goed opzetten van een Google Ads campagne is.

Voordelen Google Ads

Google Ads heeft veel verschillende voordelen. Hieronder staan een aantal voordelen beschreven. Hiermee kun jij een voorsprong ten opzichte van jouw concurrenten oplopen.

1. Gerichte advertenties

Als eerste geeft Google Ads de mogelijkheid om gerichte advertenties te tonen. Dit zorgt ervoor dat je, je advertenties aan de juiste doelgroep toont. Zo zijn de mensen die je bereikt ook meteen de mensen die je wilt bereiken. Deze specifieke advertenties kunnen worden gekoppeld aan iemand zijn demografische gegevens, interesses en zoekwoorden. Zo vind je meteen mensen waar je naar opzoek bent.

2. Alles is meetbaar

Ook geeft Google Ads je de mogelijkheid om alles te meten. Je kunt precies zien hoeveel mensen op een zoekwoord hebben geklikt en hoeveel die kliks hebben gekost. Ook kun je zien wat de man/vrouw verhouding, leeftijdsverschillen etc. zijn. Al deze cijfers zorgen ervoor dat je kunt inspelen op veranderingen.

3. Optimaliseren van de campagne

Als laatste is het ook mogelijk om je campagne te optimaliseren. Zo kun je een bodaanpassing van + en – doen. – doe je vaak bij groepen die minder goed werken, en + bij groepen die juist goed werken. Dit betekend dat het maximaal uitgegeven bedrag verhoogd of verlaagd wordt.

Stel je hebt een budget van 10 euro. En je wilt een bodaanpassing van +10% doen op de leeftijd 18-24 jaar. Dan geef je maximaal 11 euro uit. Zo kun je ook een bodaanpassing van -10% doen, dan geef je maximaal 9 euro uit. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat je campagnes worden geoptimaliseerd naar de beste resultaten.

Belang van een goede Google Ads campagne

Voor de meest optimale resultaten bij het opstellen van een Google Ads campagne is het belangrijk dat je een goede Google Ads campagne opzet. Doe dit dan ook alleen als je er een beetje verstand van hebt, of laat je Google Ads uitbesteden door een extern bedrijf. De bovenstaande voordelen werken namelijk alleen als je er echt verstand van hebt. Zo kun je de advertenties gericht maken, dit is alleen lastiger dan je denkt. Dit vereist dan ook ervaring. Verder moet de campagne worden geoptimaliseerd dit heeft alleen zin als je kunt onderbouwen waarom je een bodaanpassing van + of juist – toepast.

Geen Gedoe met jouw Google Ads

Bij Geen Gedoe hebben we veel verstand over Google Ads. Dit komt vanwege onze jarenlange ervaring, en de gerichte cursussen die we hebben gevolgd. Wij zorgen voor een zoekwoordenonderzoek, stellen de campagnes op en optimaliseren elke maand naar de beste conversies. Neem gerust contact met ons op, wellicht kunnen wij jou helpen met het uitbesteden van jouw Google Ads.

Buiten Google Ads doen we ook nog veel andere werkzaamheden binnen de marketing en media. Zo weten we ook alles af van websites. Wil je graag 5 tips bij het laten maken van een website? Bekijk dan ons artikel!

Ook interessant