Kennisbank

Customer Journey Expert

Het is belangrijk om de reis te weten die jouw klant aflegt om tot de aanschaf van jouw product of dienst te komen. Hierdoor krijg jij een beter inzicht in hoe de klant de aankoop van jouw product of dienst ervaart. Ook kun je op deze manier bekijken hoe je de beleving van jouw klanten kunt verbeteren. Om dit visueel weer te geven wordt er gesproken over een Customer Journey, in het Nederlands: een Klantreis. Als bedrijf is het niet eenvoudig om hier zelf een goed overzicht van te krijgen. Je zou er daarom voor kunnen kiezen om het maken van een Customer Journey uit te besteden en aan een expert over te laten.

Wat is een Customer Journey?

De Customer Journey is een visuele representatie van de klantreis waarin je alle contactmomenten vastlegt die de klant heeft met jouw bedrijf. Dit begint al ver voor de aankoop en eindigt pas een tijd ná de aankoop van een product of dienst. Wanneer je deze Customer Journey vastlegt, helpt dit je namelijk ook te onderzoeken hoe je waardevolle klantenrelaties kunt behouden.

Alle contactmomenten die de klant heeft met jouw bedrijf, product of dienst in de Customer Journey noemen we ook wel touchpoints, oftewel: raakpunten. Deze touchpoints zijn er iedere keer wanneer een klant een interactie heeft met jouw merk. Als je deze touchpoints gaat bekijken, zie je welke van deze wel of niet geheel in lijn liggen met jouw merkboodschap. Je kunt dan kiezen welke je wilt prioriteren of gaan veranderen.

Hoe breng je een Customer Journey in kaart?

Een Customer Journey bestaat uit verschillende fasen, wij bij Geen Gedoe hanteren er vijf. Deze vijf fases zijn onderverdeeld over het gehele aankoop proces. In iedere fase komen er gevoelens naar voren van de klant. Een Customer Journey expert weet precies hoe er op deze gevoelens ingespeeld moet worden.

De 5 fases die Geen Gedoe hanteert:

·  Aandacht: In de aandachtfase heeft de klant voor het eerst contact met jouw bedrijf, product of service.

·  Interesse: In de interesse fase gaat de klant op verder onderzoek uit naar jouw merk. Dit met het doel om meer informatie te verkrijgen.

·  Aankoop: In de aankoopfase heeft de klant gekozen voor jouw merk. De klant gaat hier over tot de aankoop. Het is belangrijk dat dit in goede banen verloopt.

·  Ervaring: In de ervaringsfase is het van belang dat de klant een goede afhandeling krijgt met jouw merk. De focus wordt in deze fase gelegd op de service die jij biedt na de gemaakte aankoop.

·  Retentie: In de retentiefase zorg je ervoor dat het klantencontact goed onderhouden wordt. Je wilt dat andere bedrijven jouw aanraden en ook vaker bij jouw bedrijf terugkomen.

De voordelen van het uitbesteden van jouw klantreis

Het creëren van een Customer Journey is vaak best lastig. Een Customer Journey expert kan jou hierbij goed ondersteunen. De zorgen worden hierbij uit handen genomen door dit werk over te laten aan een Customer Journey expert. Bij het maken van deze keuze verzeker je dat jouw bedrijf een beter inzicht krijgt over de beleving van jouw klant, en dat op een geheel neutrale wijze.

Het inschakelen van een Customer Journey Expert levert je veel op. Je krijgt een beter inzicht over de reis die jouw klant maakt en je hoeft er zelf niet mee bezig te zijn. Wij bij Geen Gedoe verzorgen ook de Customer Journey voor onze klanten. Ben jij benieuwd hoe wij onze marketingwerkzaamheden aanpakken? Bekijk dan hoe onze aanpak in elkaar steekt.

Geen Gedoe met jouw aanpak

Ben jij op zoek naar een strategisch marketing partner? Wij bij Geen Gedoe zijn een Marketingbureau in Limburg. Wij hanteren een strategische marketing aanpak waarbij wij ook jouw Customer Journey verzorgen. Als Customer Journey experts weten wij precies hoe wij deze klantenreis in beeld kunnen brengen. Met onze kennis helpen wij jou graag bij het creëren en implementeren van een Customer Journey! Neem gerust contact met ons op of kom vrijblijvend langs voor een kop koffie of thee.

Ook interessant