Kennisbank

Offline Marketing bureau

Voor bedrijven is het niet altijd eenvoudig om de gewenste doelgroep op de juiste manier te bereiken. Het is hierbij van belang dat de juiste marketingactiviteiten op het goede moment worden ingezet. Marketingactiviteiten kunnen zowel online als offline zijn. Beide zijn ze erg belangrijk om tot de gewenste doelstelling te komen. In dit artikel gaan we dieper in op offline marketing, en gaan we bekijken waarom een Offline Marketing bureau inschakelen voor jouw bedrijf veel meerwaarde heeft.

Wat doet een Offline Marketing bureau?

Een offline marketing bureau richt zich op het ontwikkelen en implementeren van marketingstrategieën en -campagnes. Bij een Offline Marketing bureau ligt de focus dan niet op de digitale kanalen maar juist op de fysieke platformen. Ze proberen hiermee de gewenste doelgroep aan te spreken en daarvan de aandacht te trekken. Deze strategieën en campagnes omvatten een brede variatie van activiteiten. Deze zijn dan ook gericht op het bereiken van de doelgroep buiten de digitale wereld. Hier zijn enkele van de belangrijkste taken en diensten die een offline marketing bureau biedt:

 

Strategische Sessie

Het Offline Marketing bureau begint met het begrijpen van de doelgroep en het vaststellen van doelstellingen voor de campagnes. Hiermee gaat het bureau in gesprek met de klant om te kijken waar de focus ligt en welke platformen hiervoor het best gebruikt kunnen worden.

 

Conceptontwikkelingen

Ze gaan aan de slag met het ontwikkelen van creatieve ideeën en concepten voor offline campagnes. Denk aan poster designs, evenementen, merkactivatie en meer. Hierbij is het marketingbureau bezig met het ontwerpen van visuele elementen en het bedenken van pakkende slogans die de boodschap van de campagne overbrengen.

 

Starten van de Campagnes

Vervolgens worden de ontwikkelde strategieën uitgevoerd door de ideeën en concepten naar de gekozen kanalen te brengen en in de praktijk uit te voeren. Dit kan het drukken en verspreiden van advertenties, het organiseren van evenementen en nog veel meer zijn.

 

Monitoren en Evaluatie

Na het lanceren van de campagnes, volgt het Offline Marketing bureau de prestaties en de effectiviteit. Dit gaat over het beoordelen van reacties, het verzamelen van feedback en het analyseren van gegevens om te zien of de gewenste doelen worden bereikt.

 

Een offline campagne kan erg effectief zijn. Het levert je als bedrijf veel op bij de branding of re-branding van jouw merk. Lees ons artikel over offline campagnes om er alles over te lezen.

Voordelen van een Offline Marketing bureau

Het inschakelen van een Offline Marketing bureau levert meerdere voordelen op. Offline marketing kan je bedrijf helpen groeien. Een Offline Marketing bureau kan je hier goed bij helpen. Hieronder leggen we enkele voordelen uit.

 

1.        Bereiken van een breder publiek:

Niet iedereen is constant online. Dus door offline kanalen te gebruiken, is een marketing bureau in staat om een groter en een meer divers publiek te bereiken, welke anders misschien wel over het hoofd wordt gezien.

2.        Tastbare en prikkelende ervaringen:

Offline marketing geeft ook de mogelijkheid om tastbare materialen te creëren, zoals promotieartikelen of gedrukte flyers. Dit kan een blijvende indruk achterlaten bij het publiek en de merkbekendheid vergroten.

3.        Lokale betrokkenheid:

Voor bedrijven die zich willen richten op een lokale omgeving, is offline marketing zeer effectief om een sterke band op te bouwen met lokale klanten en zakelijke partners.

4.        Minder concurrentie:

Aangezien veel bedrijven zich voornamelijk richten op online marketing, kan het gebruik van offline kanalen een kans bieden om de aandacht van potentiële klanten te trekken.

Geen Gedoe meer met je Offline Marketing

Bij Geen Gedoe verrichten wij zowel online als offline marketing werkzaamheden. Wij als marketing bureau verzorgen ook alles op het gebied van offline marketing. Voor onze gewaardeerde klanten hebben wij al meerdere succesvolle offline marketing campagnes uitgevoerd. Wil je meer weten over ons? Kijk dan gerust op onze website of neem contact met ons op.

Ook interessant