Kennisbank

SEO Consultant

Organisch gevonden worden op Google is de afgelopen jaren alleen maar lastiger geworden. Steeds meer bedrijven gaan online werken en de concurrentie op Google is dan ook ontzettend groot. Om hoger op te komen in Google kost erg veel tijd en moeite, want het is zeker niet gemakkelijk. In dit artikel vertellen we je meer over de rol van een SEO Consultant en waarom dit mogelijk een goede optie is voor jouw bedrijf.

Wat doet een SEO Consultant?

Als je niet echt een idee hebt over wat SEO nu precies inhoudt, raden we je aan om eerst onze blog te lezen over alles wat je moet weten over SEO. Dit kan je helpen beter de situatie te begrijpen. Natuurlijk vraag je je ook meteen af: Wat doet een SEO Consultant eigenlijk? Dit leggen we graag voor je uit.

Een SEO Consultant voert verschillende werkzaamheden uit. Het zijn veel verschillende werkzaamheden die samenkomen tot een geheel, en dat gaat je helpen omhoog te klimmen in Google. Het is meer dan alleen wat aanpassingen op een website toepassen en het regelen van een paar nieuwe links naar de website toe. Er zijn 3 werkzaamheden die een SEO Consultant vaak verricht:

 

1.     Technische SEO

Denk hierbij aan de technische ranking factoren voor een website. Het is vrij lastig om aan de technische kant van SEO te werken. Om een grondige analyse te maken van een website heb je veel kennis nodig. Je hebt kennis nodig over onder andere websitesnelheid, web development en de manier waarop Google websites leest.

Je gaat kijken naar onderwerpen zoals: Gebruikt een website de juiste HTML (Hyper Text Markup Language, een programmeertaal die wordt gebruikt voor het schrijven van webpagina’s.), is de website toegankelijk voor zoekmachines, is de laadsnelheid goed voor desktop en mobiel en is de website mobiel vriendelijk? Het is van essentieel belang om technische verbeterpunten te vinden en aan te pakken. Wanneer de technische kant van de website niet goed is, kan je je SEO niet op de juiste manier uitvoeren.

 

2.     Content

Het uiteindelijke doel is om pagina’s te hebben die zijn geoptimaliseerd voor ieder zoekwoord. Een contentplan kan hierbij ondersteunen. De pagina’s moeten tekstueel aansluiten op de zoekintentie van jouw website bezoekers. Er wordt niet alleen gekeken naar de manier waarop je jouw teksten kan optimaliseren, want je schrijft de teksten onder andere voor de gebruikers, en niet alleen voor Google. Bovendien moet je ook denken aan geoptimaliseerde meta titels en beschrijvingen, juiste websitestructuur, interne linkstructuur en sterke teksten met geoptimaliseerde headers.

 

3.     Autoriteit (Linkbuilding) 

Naast de eerdergenoemde categorieën komen we aan bij misschien wel het allerbelangrijkst: de autoriteit van je website. Dankzij linkbuilding kun je een betere domein autoriteit opbouwen. Linkbuilding is het verkrijgen van externe links naar je eigen website. Het is dus een online referentie van hoge en relevante waarde. Wij merken dat websites met een hoge domein autoriteit vaker boven in de organische zoekresultaten van Google staan en ook makkelijker met nieuwe pagina’s hoog gaan ranken.

Voordelen van een SEO Consultant

Als je een SEO-consultant inschakelt, kun je de hele klantreis van je doelgroep ondersteunen. Om de doelgroep in iedere fase van de customer journey te bereiken, maakt een SEO Consultant gebruik van longtail (specifieke zoekwoorden) en short tail (algemene zoekwoorden) zoekwoorden. Een voordeel van zoekmachineoptimalisatie is dat jouw doelgroep actief op zoek is naar jouw product of dienst. De bezoekers die je op je website krijgt, zijn bijna altijd van hoge waarde. In vergelijking met andere marketingkanalen, zoals social media.

Het inschakelen van een SEO Consultant levert dus zeker veel voordelen op. Als je organisch hoog scoort in Google, zal dit leiden tot meer conversies en uiteindelijk tot een hogere omzet. Maar wist je dat SEO en SEA ook goed met elkaar te koppelen zijn? Lees er meer over om te weten te komen hoe SEO en SEA elkaar sterker maken.

Geen Gedoe meer met je SEO

Wij zijn zelf dagelijks bezig met SEO voor onze eigen website, maar ook voor onze gewaardeerde klanten. Wij als SEO Consultant willen jou graag helpen om hoger op te komen in Google. We gaan graag met je in gesprek hierover. Voel je vrij om langs te komen of vrijblijvend contact met ons op te nemen!

Ook interessant