Kennisbank

SEO voor ondernemers in Noord-Brabant

Marketing is voor een bedrijf vaak een belangrijk onderwerp. Het is de manier waarmee jouw bedrijf gevonden en gezien wordt door andere mensen, zowel offline als online. In dit artikel gaan we dan ook dieper in op online marketing, waarvan specifiek over SEO. Dit is de manier om kosteloos zo hoog mogelijk bovenaan te komen staan in Google.

Ook voor jouw bedrijf in Noord-Brabant kan SEO van groot belang. De nadruk leggen om op te vallen en zichtbaar te zijn. Het doel bij SEO is uiteindelijk namelijk om je vindbaarheid en naamsbekendheid te vergroten.

Beschikt jouw bedrijf in Noord-Brabant nog niet over een goede SEO-strategie? Lees dan verder om erachter te komen wat het inzetten van de juiste SEO-strategie voor jou kan betekenen.

Wat is SEO?

Het zal je misschien verbazen, maar per dag zijn er ongeveer 3,5 miljard zoekopdrachten via de Google zoekmachine, een ongelofelijk hoog getal. Dit laat zien hoe populair zoeken op Google is. 

SEO staat voor Search Engine Optimization, vertaald naar het Nederlands: Zoekmachine optimalisatie. Hierbij ga je bekijken hoe jouw website verbeterd kan worden met het implementeren van bepaalde zoekwoorden, met als doel het bereiken van een hogere positie binnen Google via organische zoekresultaten.

Onder andere doormiddel van het schrijven van teksten probeer je de vindbaarheid en naamsbekendheid van jouw bedrijf te vergroten. De vindbaarheid van jouw bedrijf verschijnt namelijk niet van de ene op andere dag. We hebben het hier over een langdurig traject, waarbij je stapsgewijs omhoogklimt binnen Google om uiteindelijk een positie naar wens te bereiken. 

Zie het zo, als jij informatie online deelt over een bepaald onderwerp, wil jij dat mensen jouw informatie vinden. Dus als mensen informatie opzoeken over jouw onderwerp, moeten ze ook bij jouw website uitkomen. Het stukje ‘Optimization’ houdt in dat je bij het artikel steeds jouw onderwerp naar voren laat komen, en zo ook dezelfde woorden benoemd in de tekst. Hierdoor ziet Google dat jij kennis hebt over dat bepaalde onderwerp, dit leidt tot het verkrijgen van autoriteit. Deze autoriteit zorgt ervoor dat Google jouw bedrijf bovenaan in Google zet.

De voordelen van SEO

Zojuist heb je gelezen dat SEO ervoor zorgt dat jouw website hoger komt te staan in de zoekresultaten. Maar wat je misschien niet wist is dat er nog meer voordelen zitten aan het gebruik maken van SEO.

Enkele voordelen van SEO zijn:

–   Lokale zichtbaarheid

–   Lage kosten

–   Langdurig dezelfde positie vasthouden

Door gebruik te maken van SEO kan jij je richten op lokale zichtbaarheid. Dit biedt veel kansen op hele scherpe zoektermen. Zoals zoekopdrachten in combinatie met een locatie zoals: fiets kopen in Veghel.

Gebruik maken van SEO zorgt vaak ook voor lage kosten. Zo is het bij SEO niet nodig om te betalen om bovenaan in Google te komen staan. Wel wordt er vaak voor gekozen om SEO uit te besteden. Hierbij wordt er betaald voor het schrijven van teksten, hierbij betaal je iedere maand om uiteindelijk een sterke organische positie in Google te bereiken. Door een sterke SEO strategie kom jij organisch gezien onder andere hoog in de zoekresultaten van Noord-Brabant te staan.

Bij het gebruik van SEO probeer je na beloop van tijd naar de gewenste positie te klimmen in Google. Het voordeel van SEO is dat je deze positie relatief makkelijk vast kunt houden. Als jij als bedrijf consistent blijft plaatsen op jouw website over een specifiek onderwerp, dan weet Google dat jouw bedrijf nog steeds relevant is. Maar het is dan ook hoe langer jij, jouw positie vasthoudt, hoe betrouwbaarder jouw bedrijf is. Google ziet hierbij dat jij veel kennis bezit over het onderwerp.

Dit zijn niet de enige voordelen van SEO, maar wel een van de belangrijkste voor ondernemers in Noord-Brabant. Het is heel erg belangrijk dat jouw bedrijf online gevonden wordt. Wij begrijpen dat veel mensen weinig tijd hebben om zelf een SEO strategie op te zetten. Vandaar dat het ook mogelijk is om een SEO Specialist in te huren. Wellicht is dit perfect voor jouw onderneming.

Geloof het of niet, maar dit is nog maar de basis van wat SEO allemaal inhoudt. Lees gerust ons artikel over alles wat je moet weten over SEO om een nog beter beeld te krijgen van de wereld van SEO.

Geen Gedoe meer met SEO?

Bij Geen Gedoe zijn we elke week druk bezig met het optimaliseren van teksten. Als SEO Specialist helpen wij jou graag op het gebied van SEO. Zo kun jij zonder zorgen vanuit jouw kantoor in Noord-Brabant de focus leggen op andere werkzaamheden dan SEO. 

Voor vragen is het uiteraard altijd mogelijk om contact met ons op te nemen. Bekijk ook zeker onze website om te kijken welke diensten wij nog meer te bieden hebben.

Ook interessant