Kennisbank

Social Media bedrijf

Social media zijn de laatste jaren niet meer weg te denken voor jouw bedrijf. Of dit nou in de vorm van organische social media of betaalde campagnes is, bijna ieder bedrijf maakt hier gebruik van. Wij vertellen jou waarom social media van belang is voor jouw bedrijf.

Verhoogde merkbekendheid

Als eerste zorgt Social media bij jouw bedrijf voor een verhoogde merkbekendheid. Deze verhoogde merkbekendheid komt mede dankzij het bereik. Zo bereik je met social media een breed publiek. Voor het bereiken van een breed publiek is het wel belangrijk dat je al een aantal volgers opbouwt, of om advertenties te draaien. Berichten die je organisch plaatst worden namelijk in de meeste gevallen bijna uitsluitend gezien door volgers. Advertentieberichten bereiken ook niet-volgers. Deze niet-volgers kunnen uiteindelijk ook volgers worden. Dit is dan ook een methode om jouw eigen community op te bouwen. Echter bouw je hier niet alleen community van mensen mee op, ook bouw je een visuele identiteit op. Iedereen herkent jouw huisstijl met kleurgebruik, logo en uitingen. Vandaar dat een sterke huisstijl ook van belang is om een sterke community op te bouwen. 

Om alvast een goed begin te maken aan jouw branding, hebben wij een tekst geschreven waarbij we 8 tips geven bij het ontwerpen van een logo. Neem hier gerust een kijkje.

Direct contact met je volgers

Doormiddel van social media heb jij direct contact met jouw volgers. Hiermee maak jij jouw producten of diensten een stuk persoonlijker. Persoonlijke en behind the scenes content is dan ook iets wat voor veel mensen wordt gezien als exclusieve, en dus speciale content. 

Deze directe communicatie mag ook gebruikt worden voor feedback. Zo worden eventuele enquêtes of polls gedeeld, welke uiteindelijk gebruikt kunnen worden om jouw product of dienst te verbeteren.

Gericht adverteren

Mocht je ervoor kiezen om te gaan adverteren dan kun jij door middel van advertenties heel gericht gaan targeten. Hiermee heb jij de mogelijkheid om door middel van social media voor jouw bedrijf inzichtelijk te krijgen welke doelgroep het beste past bij jouw product of dienst. Dit is de mogelijkheid om het aantal sales te verhogen.

Door gericht te adverteren bespaar je kosten. De doelgroep waar jij gericht op target, zal een doelgroep zijn die het meest geïnteresseerd is in jouw product of dienst. Hierdoor hoef jij alleen te betalen voor een doelgroep die voor jou de grootste kans heeft op het maken van sales. Hiermee vergroot je de kans om het geïnvesteerde bedrag terug te verdienen aanzienlijk.

Verhoogd websiteverkeer

Social media voor jouw bedrijf is de kans om het verkeer naar jouw website te vergroten. Zo kun je jouw kanalen inzetten om te linken naar jouw website. Hiermee gebruik jij je opgebouwde community om meer tractie op je website te krijgen. Aangezien de concurrentie op Google hoog is, kan dit een mooie manier zijn om mensen naar jouw website te begeleiden. Dit verhoogt de kans op sales.

Concurrentievoordeel

Ook zorgt social media voor een concurrentievoordeel. Althans, als je hier professioneel mee omgaat. Social media is de plek om jezelf te onderscheiden ten opzichte van je concurrentie. Zo heb je volledig zelf in de hand welke content je maakt, en wat je wil uitstralen. Doe hier dus je voordelen mee op.

Ook kan social media tegen je werken als je hier onprofessioneel mee omgaat. Zo beginnen veel mensen hun zoektocht op social media. Mocht de eerste indruk niet professioneel zijn, is de kans groot dat mensen gaan doorzoeken naar een ander bedrijf, hiermee loop je potentiële klanten mis.

Geen Gedoe voor jouw social media

Het beheren van jouw social media is heel belangrijk, wel kan dit veel tijd kosten. Vandaar dat er bedrijven zijn die gespecialiseerd zijn in het overnemen van de social media voor jouw bedrijf. Zo ook wij van Geen Gedoe.

Wij doen alles op het gebied van social media. Of het gaat om social media advertising, of organisch posten, maakt voor ons niet uit. Wij beschikken over alle kennis van social media voor jouw bedrijf.

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan een kijkje op onze website, of neem vrijblijvend contact met ons op! Wellicht kunnen wij jou helpen om jouw bedrijf naar een hoger level te tillen.  

 

Ook interessant