Kennisbank

Social Media uitbesteden

Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om het niet over social media te hebben. Het is voor de meeste bedrijven dan ook van de beste manieren om gezien en herkend te worden. De ontwikkelingen van de digitale wereld maken dit nog toegankelijker.

Interesses en trends op social media veranderen zo ontzettend snel dat het voor de meeste bedrijven erg lastig wordt om dit allemaal bij te houden en te optimaliseren. Een optie zou dus kunnen zijn om jouw social media uit te besteden.

Veel bedrijven willen vaak geen moeite en tijd steken in social media, vaak wordt het in hun ogen alleen maar als last gezien. Social media zou eigenlijk juist een platform moeten zijn waarop je kunt bouwen aan relevantie, naamsbekendheid en interactie.

Waarom kiezen voor het uitbesteden van social media?

Social media niet optimaal inzetten is tegenwoordig echt een gemiste kans, uiteraard snappen wij maar al te goed dat het onderhouden van social media veel tijd en kennis vergt. Het is van belang om vanuit verschillende aspecten naar social media te kijken. Zo kom jij erachter of het uitbesteden van jouw social media de moeite waard is:

·   Uitbesteden biedt meer tijd voor andere belangrijke zaken

·   Social media beheer draagt bij aan de branding van je bedrijf

·   Grotere kans op potentiële klanten

·   Specialisten hebben alle kennis om ervoor te zorgen dat jouw social mediakanalen een succes worden

Zoals te zien is, levert het uitbesteden van social media je ontzettend veel op.

Social media uitbesteden zorgt er namelijk ook voor dat het bereik naar jouw website groter wordt. Op jouw social media platformen probeer je mensen te leiden naar je website. Verder is het erg belangrijk om bij het optimaal gebruik maken van social media een goede website te hebben.

Online up-to-date blijven

Het regelmatig plaatsen van berichten en updates zorgt ervoor dat je blijft opvallen bij jouw gewenste doelgroep. Jij zorgt ervoor dat mensen die jou volgen steeds weer op de hoogte worden gebracht met de werkzaamheden van jouw bedrijf. Voor het algoritme is het ook erg belangrijk om regelmatig en consequent te blijven plaatsen. Potentiële volgers of klanten zien jouw organisatie zo regelmatig voorbij komen wat leidt tot meer online aanwezigheid.

Uit onderzoek blijkt dat 14,1 miljoen mensen in Nederland social media gebruiken, waarbij mensen gemiddeld op 4 tot 5 verschillende apps actief zijn. Verder zijn alle leeftijdsgroepen langer actief op social media met een totaal van 114 minuten per dag. De online aanwezigheid van mensen is de laatste jaren sterk aan het groeien. Waarschijnlijk zal dit de aankomende jaren alleen nog maar meer blijven groeien. Door met jouw bedrijf actief aanwezig te zijn op social media, kun je er ook voor kiezen om social media advertising in te zetten. Bekijk snel de blog om er meer te weten over te komen.

Zorgeloos gevonden worden op Social Media?

Wij bij Geen Gedoe nemen graag al jouw social media werkzaamheden uit handen. Zo kun jij zonder zorgen de focus leggen op andere belangrijke werkzaamheden. Door dagelijks bezig te zijn met social media weten wij precies hoe we kunnen zorgen voor de beste strategieën. Zo kunnen wij de gewenste doelstelling voor jou realiseren.

Neem nu contact op om erachter te komen wat wij voor jou kunnen betekenen.

Ook interessant