Kennisbank

Het Belang van een Goede Mobiele Website

Een website die goed toegankelijk is voor mobiele apparaten is tegenwoordig niet langer een optie maar een must. Door de exponentiële groei in mobiel internetgebruik en de diversiteit op de markt is een mobiele website van cruciaal belang. Een mobielvriendelijke website is essentieel voor succes. De reden voor een stijgend belang van mobiele websites is een grote toename in mobiel verkeer en internetgebruik. Smartphones worden steeds vaker gebruikt om even snel Google af te surfen of online aankopen te doen. Smartphones en tablets worden vaker gezien als handige apparaten, doordat ze gemakkelijk te bedienen zijn, en je ze bijna altijd bij de hand hebt. Deze toename in smartphones en tablets is niet geheel vreemd of onverwachts.

Meer dan twee Smartphones per Huishouden

 

Volgens Nationale Nederlanden heeft ieder huishouden ongeveer 2,5 smartphones. Tablets en iPads zijn ook vrij populair in Nederland bijna ieder huishouden heeft er een thuis. Als jouw website niet goed toegankelijk is voor mobiele apparaten dan loop je onnodig een groot gedeelte van je publiek mis, en riskeer je een negatieve ervaring bij de potentiële klanten die alsnog de website bezocht hebben.

Wat Levert een Smartphonevriendelijke Website jou op?

 

Een goede mobiele website-ervaring voor mobiele apparaten is van essentieel belang, gezien het feit dat mobiele gebruikers te maken hebben met kleinere schermen en touchscreen-bedieningen. Om deze ervaring te optimaliseren, moet de navigatie eenvoudig en overzichtelijk zijn, waardoor de tevredenheid van mobiele bezoekers wordt verhoogd.

Begin met optimalisatie van de afbeeldingen op je website als eerste stap. Vaak zijn afbeeldingen te groot voor kleinere schermen, wat hun zichtbaarheid belemmert. Het is noodzakelijk om deze afbeeldingen aan te passen voor verschillende schermformaten. Vervolgens, als je video’s op je website hebt, dien je ook deze te optimaliseren voor diverse schermen door het juiste videoformaat te gebruiken. De laatste stap omvat het herstructureren van tekstinhoud in kleinere stukken. Grote blokken tekst zijn namelijk lastig te lezen op smartphones, wat bezoekers kan ontmoedigen. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Een mobiele versie van de website wordt nauwkeuriger bekeken wanneer er is nagedacht over een aantal zaken. Zo is het belangrijk dat er goed is nagedacht over de plaatsing en het formaat van bijvoorbeeld buttons of afbeeldingen. Mocht het formaat van de buttons of afbeelding te groot zijn, zijn bezoekers sneller geneigd om af te haken met lezen, omdat het niet overzichtelijk oogt. Over al deze aanpassingen dient goed nagedacht te worden, omdat je te maken hebt met een minder groot scherm.

Mocht jij problemen ervaren bij het maken van jouw ideale website? Lees dan ons artikel: 5 tips bij het laten maken van een website. Deze tips kunnen jou misschien helpen bij het maken van jouw website. Ervaar je echt nog problemen na de tips kun je altijd met ons contact opnemen en kijken wij mee naar de mogelijkheden.

Een cruciaal aspect is ook de laadtijd van mobielvriendelijke websites, die specifiek zijn geoptimaliseerd voor smartphones. Dit is van groot belang, omdat mobiele gebruikers vaak weinig geduld hebben. Snellere laadtijden leiden tot positievere gebruikerservaringen en verminderen het bouncepercentage.

Het bouncepercentage is ook stukken lager met een mobielvriendelijke website, wat dus betekent dat de bezoekers langer op jouw website blijven. De snelheid waarmee pagina’s laden, kan variëren afhankelijk van de hostingprovider die je kiest. Het is daarom aanbevolen om altijd voor een betrouwbare en snelle hostingprovider te gaan om de laadtijd van je website te optimaliseren.

Bovendien vergroot een goede mobiele website de toegankelijkheid van je publiek, waaronder mensen met beperkingen. De flexibiliteit van de website, met slimme hulpmiddelen en toegankelijkheidsopties, draagt bij aan het aantrekken van een breder scala aan gebruikers. Door het navigatiemenu makkelijker en overzichtelijker te maken bereik je een breder publiek. Dit komt omdat het meer toegankelijk wordt voor personen met kleinere schermen of mensen met beperkingen.

Geen Gedoe als Website Developer

 

Ervaar jij nog moeilijkheden met het creëren van een goede mobiele website dan kan Geen Gedoe jou erbij helpen. Bij Geen Gedoe staan wij altijd klaar om onze klanten te ondersteunen en te begeleiden. Dus wees niet ongerust en contacteer ons bij interesse of neem anders even een kijkje op onze site.

Ook interessant