Kennisbank

WordPress website bouwen

Een website heb je vaak niet binnen één dag gemaakt. Echter zijn er tegenwoordig wel programma’s waarmee je in een kort tijdsbestek een prachtige website kunt opzetten. Een goede optie is dan om te kiezen voor WordPress. Het is voor de meeste mensen en bedrijven erg toegankelijk om een website in WordPress te bouwen. Het is gebruiksvriendelijk en eenvoudig naar wens aan te passen.

Wat is WordPress?

WordPress is een gratis content management system (CMS). Een CMS is een softwaresysteem dat achter een website is geïmplementeerd. Deze stelt je in staat om op toegankelijke wijze een website te beheren. Je maakt je pagina op in een soort tekstverwerker. Voor WordPress hoef je daarom nauwelijks kennis te hebben over codering en websites programmeren. WordPress is gebouwd op PHP (programmeertaal) en MySQL (databasesysteem) en wordt geleverd met een uitgebreide keuze van thema’s, plugins en widgets die de functionaliteit van een website kunnen verbeteren. Met WordPress kunnen gebruikers inhoud online publiceren, pagina’s maken, SEO-optimalisatie uitvoeren en nog veel meer.

Een plugin is handig bij het bouwen van een WordPress website. Een plugin is een op zichzelf staand programma of code dat je kunt toevoegen aan je website. Hier gaan we later in dit artikel dieper op in.

 

Waarom kiezen voor WordPress?

WordPress steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit. Ongeveer 43% van alle websitebouwers gebruikt WordPress, ze zijn daarmee verreweg het meest populair. WordPress is makkelijk in gebruik en razend populair.

Als je een website gaat bouwen op WordPress, zijn er wel duizenden gratis designs waar je uit kunt kiezen voor jouw website. Ieder design kan je aanpassen naar eigen wens en het kan op ieder moment ook weer veranderd worden. En dat is ook de kracht van WordPress, de flexibiliteit. Er zijn zoveel gebruikers, soms met jarenlange ervaring, die altijd bereid zijn te helpen met designs en tools. WordPress biedt ook als voordeel dat de websites ontzettend goed werken. De website laadt snel, word geoptimaliseerd voor SEO en is ook goed te gebruiken op mobiel. Lees onze blog om meer te weten komen over het belang van een goede mobiele website.

Vele softwareprogramma’s en pakketten die te maken hebben met websites, houden ook rekening met WordPress. De grootste bedrijven ter wereld gebruiken zelfs WordPress. Denk hierbij aan bedrijven zoals: BNN, Salesforce en zelfs Disney.

Gebruik maken van Elementor

Elementor is de meest gebruikte page builder tool, in het Nederlands: hulpmiddel om een websitepagina te bouwen. Het is een van de populairste plugins van WordPress vanwege het relatief eenvoudige gebruik. Het is een hulpmiddel waarmee je zonder kennis van codering toch de kans hebt om webpagina’s te kunnen bouwen. Je sleept als het ware elementen in de website zoals titels, knoppen, video’s of tekstblokken, deze komen dan binnen WordPress te staan.

 Als je op WordPress een website gaat bouwen met meer een professionelere aanpak, dan kom je toch snel uit op Elementor Pro. Dit is de betaalde versie van Elementor. Deze betaalde versie biedt jou de mogelijkheid om meer aspecten aan jouw website toe te voegen.

Een frisse blik op de website

Als je zelf een WordPress website gaat bouwen, zal dit je in het begin toch veel tijd kosten. Een thema kiezen dat echt bij jouw huisstijl en bedrijf past, is niet eenvoudig. Je kan er daarom ook voor kiezen om het maken van een website uit te besteden. Het is altijd goed als er met een frisse blik naar jouw website gekeken wordt. Op deze manier wordt er een website neergezet met elementen die je zelf niet snel had bedacht. Iemand die kennis en expertise heeft over WordPress zal een website maken die precies binnen jouw huisstijl past.

Geen Gedoe meer met jouw website

Ook wij bij Geen Gedoe maken gebruik van WordPress & Elementor. Met onze kennis en expertise op dit gebied helpen wij jou graag uit! Wij zorgen ervoor dat jouw website volledig aansluit op jouw huisstijl en doelgroep, maar wellicht belangrijker nog, dat jouw website volledig naar jouw wens is opgezet.

En dit is niet het enige wat we allemaal doen op het gebied van websites! Geen Gedoe verzorgt alles op het gebied van Website Development. Aarzel niet, en neem vrijblijvend contact met ons op!

Ook interessant